Forside - Nyheter - Informasjon - Forum

~ OM KLUBBEN ~

Tenuki - Stavanger Gokaisho ble startet i 2008 under navnet Stavanger Go Forening men skiftet Mars 2009 navn til Tenuki. Tenuki er en klubb for fremming av det strategiske brettspillet Go i Stavanger. Go er det Japanske navnet for spillet og er somregel det navnet det går under i den vestlige verden. Go er kjent som Wéiqí i Kina og Baduk i Korea. Go er kjent for sine strategiske kompleksiteter til tross for sine enkle regler. Klubben holder faste møter, turneringer og læresesjoner. Medlemskap i Tenuki er gratis og er åpen for alle i alle aldre.

~ OM MØTER OG TURNERINGER~

Tenuki - Stavanger Gokaisho holder faste møter hver Lørdag på Metropolis mellom klokken 12:00 og 19:00. Vi disponerer brett, brikker og turneringsklokker. Utenom disse møtene holdes det ekstramøter sirka annenhver Mandag og Torsdag. All aktivitet annonseres på forumet. Utenom møter hvor det spilles fritt så holdes det turneringer og andre former for konkuranser, disse følger strikte regler og spillere spiller under tidsbegrensninger.

~ OM GO ~

Go er et over 2000 år gammelt asiatisk spill som antagelig har sine utgangspunkt i Kina. I moderne tid har spillet sett mye utvikling i bl.a. Japan, hvor vestlige spillere har arvet mye av utrykk og terminologi. Korea ser også veldig mye aktivitet og mange av de sterkeste spillerene i verden for tiden er Koreanske. Go er et spill som både spilles av amatører og profesjonelle, og det sees økende profesjonell aktivitet også i vesten de seneste årene.

~ HVORDAN FINNE FREM ~

For de som er lite kjent i Stavanger så er ikke Metropolis vanskelig å finne. Det er ikke så langt fra Domkirken, like ved St.Petrikirke i Pedersgaten. Du kan se bygget avmerket på kart her:

Kart på Gulesider

For mer informasjon om Tenuki - Stavanger Gokaisho og spillet Go, ta en titt på forumet vårt hvor hovedaktiviteten til websiden her er å finne.